De regel “geen silo”

Written by Ronald Baan

Ronald is een data-enthousiasteling die zijn tijd besteedt aan het delen van zijn passie voor data met anderen.

28 oktober 2020

Als “grootte” niet uw sterkte is, ga dan voor de “geen silo-regel”.

  • Musk: “Managers moeten hard werken om ervoor te zorgen dat ze binnen het bedrijf geen silo’s creëren die een wij-versus-zij-mentaliteit creëren of de communicatie op enigerlei wijze belemmeren. Dit is helaas een natuurlijke tendens en moet actief worden bestreden. Hoe kan het Tesla helpen als afdelingen onderling barrières opwerpen of hun succes als relatief binnen het bedrijf zien in plaats van als collectief? We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Zie jezelf altijd als werkend voor het welzijn van het bedrijf en nooit voor je afdeling.”
  • Jobs (uit zijn biografie door Walter Isaacson): “Waarom is [Sony] mislukt? Gedeeltelijk omdat het een bedrijf was, zoals AOL Time Warner, dat georganiseerd was in divisies (dat woord was op zich al onheilspellend) met hun eigen bottom lines; het doel om synergie te bereiken in zulke bedrijven door de divisies aan te sporen om samen te werken was meestal ongrijpbaar. Jobs organiseerde Apple niet in semiautonome divisies; hij controleerde al zijn teams nauwgezet en drong erop aan dat zij zouden werken als één samenhangend en flexibel bedrijf, met één winst- en verliesrekening.”

Uitstekend advies voor bedrijven van elke omvang!

https://www.inc.com/justin-bariso/why-intelligent-minds-like-elon-musk-steve-jobs-embrace-no-silo-rule.html?utm_content=buffere787a&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

You may also like…

Het Kano-probleem van de CDO

Het Kano-probleem van de CDO

Waarom de CDO (Chief Data Officer) een Kano-probleem heeft.Ik hoorde het laatst weer iemand zeggen, gemiddeld houdt...