Om te KUNNEN veranderen, heb je Betrouwbare Data nodig!

Written by Ronald Baan

Ronald is een data-enthousiasteling die zijn tijd besteedt aan het delen van zijn passie voor data met anderen.

30 mei 2022

Als je wilt veranderen, als je wilt inspelen op de toekomst of voorbereiden op de toekomst, waar ben je dan zonder (betrouwbare) #data?

Data is het hart van alle veranderingen die we de komende tijd door gaan maken. De energietransitie kan niet orderlijk verlopen zonder goede data. De woningcrisis en de stikstofcrisis kunnen niet goed worden aangepakt zonder goede data.
Als jouw bedrijfsstrategie NIET data in het hart heeft, dan ben je met onderbuikgevoel bezig jouw bedrijf op het spel te zetten.

Data is ook niet een eenmalig iets. Continue aanvoer van data, verwerking en analyses is de kern van ieder bedrijf, hoe klein of groot ook. Welke klanten hebben nog niet betaald, hoe ontwikkelt de gemiddelde levertijd van leveranciers zich, waar haal je de meeste omzet, waar zijn de marges het best. Dit is geen concurrentievoordeel meer, dit is nu de basis voor ons allemaal en daar bovenop wil je innoveren en ook daar heb je data voor nodig.

En natuurlijk moet je deze data beheren, niet zo goed mogelijk, maar zo goed als nodig: datamanagement afgestemd op de bedrijfsstrategie en de behoeften. Goed genoeg en niet TE goed, want dan loop je het risico dat je niet meer wendbaar bent.

You may also like…

Verandering, Rust en Dynamiek

Verandering, Rust en Dynamiek

De volgende keer dat jouw baas (of wie dan ook) het weer eens heeft over dat datamanagement binnen 1 jaar op een hoger...