Mijn volgende hoofdstuk in Mastering Data

Written by Ronald Baan

Ronald is een data-enthousiasteling die zijn tijd besteedt aan het delen van zijn passie voor data met anderen.

5 oktober 2022

In mijn werk zie ik steeds weer dezelfde data-uitdagingen langskomen. Het gaat over governance, datakwaliteit en dit zijn echt uitdagingen die voor veel hoofdpijn zorgen.

Het wordt zeker niet makkelijker als er vanuit management weinig begrip en steun wordt gegeven. Dan gaat governance en datakwaliteit helemaal over de boeg van operationeel verbeteren. Vaak worden dan nog wel de rollen toebedeeld (datastewards, datamanagers), maar wordt weinig anders gedaan voor medewerkers die datarollen hebben. Het is vooral beleid maken, verbeteringen uitvoeren, rapporteren en weer terug.

Terwijl data goed verzamelen, beheren en vooral gebruiken zo enorm veel potentie heeft.

Ik ga daarom individuen en organisaties begeleiden om meer met data te gaan doen. Zorgen dat er nog makkelijker en betrouwbaarder met data geoptimaliseerd kan worden, geïnnoveerd en zeker in deze tijd ook de bakens flink verzet kunnen worden zonder de controle te verliezen.

Ik bied daarom het volgende:

  • De Data-instructeur: individuen (zoals de CDO, C-level managers en Datamanagers) help ik in regelmatige sessies met adviezen om hun rol uit te diepen, verstandig te opereren in de dynamische corporate of bestuurlijke omgeving, effectieve datastrategieën vast te stellen en de data-organisatie vorm te geven.
    Daarnaast help ik bij programma’s en projecten (bijvoorbeeld grote migraties) belangrijke data-zaken goed op orde te krijgen met aandacht voor governance, mensen, techniek en data;
  • De Data-training: training van medewerkers in verschillende datarollen, zodat ze end-to-end meer bewust zijn van en bedreven zijn in data en datamanagement voor hun werk. Van specifieke trainingen tot de kennisgebieden van de DAMA DMBoK;
  • De Data-workshop: samen met medewerkers in verschillende rollen van dezelfde organisatie de uitdagingen van data en datamanagement in de organisatie bespreken, analyseren en de weg vooruit bepalen. Grote en kleine uitdagingen bespreken, elkaar beter begrijpen en data nog beter op orde krijgen, soms heb je daar wat extra hulp van buitenaf bij nodig.
  • De Data-masterclass: mensen met dezelfde rol uit verschillende organisaties in een veilige omgeving elkaar laten helpen, onder mijn toeziend oog als ervaringsdeskundige en DAMA bestuurslid. Voor iedere datamanagement-rol een aparte masterclass, dus CDO’s, datamanagers, datastewards en data-officers delen met en leren van elkaar.

De trainingen en workshops worden in-house gegeven, de masterclasses op externe locaties.

Daarnaast blijf ik ook actief als Data-architect, met een passie voor techniek en een focus op mensen en processen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op via ronald@ronaldbaan.com.

You may also like…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.